img_1426-zwart-witRond het keuren van de hefbrug is de laatste jaren veel te doen geweest. Voornamelijk door onduidelijk over de wetgeving maar meer nog door het al jaren niet daaraan voldoen door heel veel bedrijven. RDW en het ministerie SWZ grepen in maar kregen weinig medewerking en acceptatie van brancheorganisaties.

E-S-T keurt en onderhoud conform de geldende wetgeving en doet dit onder het RAI keurmerk. De kwaliteit wordt gewaarborgd door het liftinstituut door middel van steekproeven en een boetesysteem.

Voldoet een meestal oudere hefbrug niet meer aan de wettelijk gestelde eisen dan kijken wij samen met u of het lonend is om de brug binnen die eisen te brengen. Voor het verkrijgen van een voor APK geschikte afmelding bij de RDW moet een brug aan alle gestelde eisen voldoen. (op sommige punten is er een overgangsfase of is die er geweest)

Als ondernemer bent u verplicht dat de arbeidsmiddelen aan de gestelde wettelijke eisen voldoen. Is dat niet zo en u kiest er voor dat deze gebruikt blijven worden dan kan keuring en onderhoud ook door ons verzorgd worden. Wij keuren de brug dan niet langer op basis van de wettelijk gestelde eisen maar beoordelen of de hefbrug nog in goed werkende staat is zoals deze ooit door de fabrikant ontworpen is. Indien binnen dat kader de brug goed functioneert en geen gebreken vertoond kan deze voorzien worden van een onderhoudssticker met tekst onderhouden maar geen NEN1493 controle. De eindverantwoordelijke van het bedrijf loopt daarmee een risico en kan dit in bepaalde gevallen met aanvullende maatregelen zoveel mogelijk beperken.