EST_zwafbeeldingMijn naam is Max en ik ben 26 jaar. Ik werk 5,5 jaar als storing monteur bij E-S-T en doe dit met veel plezier!

De verschillende technieken die ik in de machines tegenkom zijn hydrauliek, pneumatiek, elektrotechniek, elektronica en mechanische techniek. Door deze diverse technieken is geen dag hetzelfde en blijft het een leuke uitdaging, vandaag repareer ik een hydraulische hefbrug en morgen een PC van een uitlijnmachine.
Toen ik bij E-S-T kwam werken had ik weinig ervaring met hydrauliek en pneumatiek dankzij interne scholing en ondersteuning van collega’s is hier gauw verandering in gekomen!

Mijn werkdag begint als ik vertrek van huis, ik rijd dan direct naar de klant. Dat is voornamelijk in mijn regio maar ik zit indien nodig door het hele land. Eenmaal op locatie meld ik mij bij de contactpersoon en vraag hem het hemd van het lijf over de gemelde storing. Daarna ga ik gericht aan de slag maar kijk ook altijd de machine helemaal na, het is voor mij een uitdaging om de machine zo optimaal mogelijk te laten presteren! Gelukkig krijg ik bij E-S-T de middelen en tijd die daar voor nodig zijn, kwaliteit dat is waar E-S-T en ik voor gaan! Mocht ik twijfels hebben dan kan ik altijd contact opnemen met collega’s en de handleidingen nalopen in onze database. Is de machine weer helemaal in orde dan loop ik met de klant mijn werkzaamheden door, handel ik de werkbon af op mijn laptop en ga weer op weg naar de volgende uitdaging.

 

 

20170102_123043Ik ben Robin, 27 jaar en werk nu al 6 jaar met veel plezier als monteur van de installatie afdeling.

Ik vind het vooral leuk dat ons werk heel erg afwisselend is en dat je vaak niet langer dan een paar dagen bij 1 klant bent. Zo ben je de ene dag met een 2 kolom hefbrug in Amsterdam bezig, de volgende dag een 4 kolom brug op de zaak in Ede aan het opbouwen en de dag erna een remmenbank in Eindhoven aan het plaatsten. Ik vind zelf het bouwen van 2 of 4 koloms hefbruggen het leukst.

Ik heb sinds enige tijd een eigen bus gekregen en ik heb mijn aanhanger rijbewijs mogen halen dus ik kan nou steeds meer zelfstandig op pad en ben ik niet meer zo afhankelijk van mijn collega’s. Gelukkig zie ik mijn collega’s wel regelmatig en we gaan op wat grotere klussen of als het rustiger is nog vaak met 2 man of meer op pad. Soms gaan we zelfs met een grote groep als er bijvoorbeeld een beurs gebouwd moet worden. Dan hebben we meestal een lange dag of soms 2 lange dagen achter elkaar maar het is altijd gezellig. Dan gaan we meestal achteraf ook met zijn allen uit eten of een biertje drinken in een hotel. Een installatieklus kan wel eens tegen zitten, maar het moet af. Tegenover de lange dagen die we soms maken staat dat we ook wel eens lekker vroeg klaar zijn en dan kan je meestal ook naar huis.